diumenge, 28 de setembre del 2014

QUE ES EL GEOCACHING

Hola princesa,



Suposo que algun dia et preguntaràs quina afició més rara tenen el pares de anar a cercar tresors amb gps i quin llocs més màgics descobrim gracies aquest joc, ara t'explicaré una mica de que és el geocaching i com van ser els seus orígens i d'aquesta forma puguis entendre el joc i als teus pares.


QUÈ ÉS EL GEOCACHING?

La paraula geocaching està formada per la paraula d’origen grec “geo” que significa terra o sol, i l’anglesa “caching”, derivada del francès “cache”, que significa amagatall.

El geocaching és un joc d’aventura basat en la recerca d’un tresor (anomenat cache) amagat en un punt geogràfic concret, que s’ha de localitzar amb l’ajut d’un aparell de GPS, o també diuen que hi ha un grup que ho fa amb mapes militars.

Els tresors s’amaguen en un lloc, se’n prenen les coordenades (latitud i longitud) i es publiquen a Internet a la pagina http://www.geocaching.com , per tal de permetre que altres aficionat al geocaching, anomenats geocercadors, s’hi llancin a la recerca. A qui està la gràcia del geocaching, ja que practicant aquesta aventura, pots conèixer, llocs, vistes i viure una aventura cada dia.

És una activitat que es pot pràctica en família, amb nens, per ciutat, per muntanya... i el més important es pot practicar per tot el món. Cadascú decideix quin és el cache que vol fer, en funció de la seva preparació o possibilitats pot optar per els nivells dificultat més baixos (catalogats amb 1 estrella) que normalment només precisen d’un curt passeig amb terreny molt fàcil o fins a 5 estrelles (valoració màxima), que pot encontrar-se en alta muntanya, o para el que és pot requerir material de escalada, vies ferrades o fins i tot de submarinisme.

ORIGENS DEL GEOCACHING

El dia 1 de maig de l’any 2.000, l’Administració del president dels Estats Units, Bill Clinton, va suprimir l’error de posició que s’havia afegit al senyal GPS per tal de disminuir intencionadament l’exactitud en la determinació de la posició i evitar d’aquesta manera que el receptors comercials fossin susceptibles de ser utilitzats amb finalitats militars. A partir d’aquest moment s’obria la possibilitat d’utilitzar el sistema GPS per a aplicacions civils, com ara els navegadors, geocaching, etc...

El dia 3 de maig del mateix any, l’enginyer David Ulmer, assidu del grup de notícies sci.geo.satellite-nav dedicat als Sistemes Globals de Navegació per Satèl·lit (GNSS), va decidir celebrar el fet que el govern nord-americà suprimís aquesta restricció. Ulmer va proposar un joc a la resta de membres del grup: va amagar un “cofre del tresor” als voltants de la ciutat de Portland (EUA) i va enviar les coordenades exactes de la seva ubicació a la resta del grup de notícies. El 6 de maig, el seu tresor ja havia estat visitat dues vegades, les troballes havien quedat enregistrades en el Llibre de Visites.

Mike Teague, que havia estat el primer de trobar el recipient amagat per Ulmer, va crear una pàgina web a Internet per a documentar la localització d’aquests tresors.

El que va començar com un entreteniment amb un marcat caràcter tecnològic, s’ha anat transformat amb el pas del temps en una pràctica estesa a multitud de països i amb milers de caches arreu del món. Hi ha amagats en 222 països. A 28de setembre a Catalunya hi ha 12,379 tresors i en tot el mon hi ha més de dos milions de tresors.




Com qualsevol lloc, té unes normes i les de geocaching són molt senzilles de seguir i de fer i son aquestes:

  • - L’objectiu principal del geocaching és aventurar-se a la descoberta d’espais nous. El tresor no ha de ser el cache en si, sinó el lloc on està amagat i/o el camí que s’ha de localitzar-lo. Es procura que els amagatalls estiguin en llocs amb un cert atractiu de manera que s’obtingui una satisfacció encara que no es trobi el tresor.
  • - Si es troba el tresor cal signar al seu llibre de visites.
  • - Si s’agafa algun dels objectes que conté el tresor cal deixar-ne un altre de valor semblant o superior. Cal recordar però que l’objectiu principal del joc no és el intercanvi d’andròmines.
  • - No s’hi por deixar menjar(si hi ha quelcom comestible, els animals troben el tresor abans dels humans) cal tenir present que els nens també busquen i troben tresors, per tant, és convenient que els regals siguin per a tots el públics.
  • - No es pot canviar d’ubicació cap cache. Cal amagar-lo al mateix lloc on s’ha trobat.
  • - Cal passar desapercebut i tornar a amagar bé el contenidor per a evitar l’acció dels geomuggles (persones alienes al joc que accidentalment podrien trobar o bé espoliar el tresor).

Bé princesa el pròxim dia té explicaré mes coses sobre el joc, bona nit petita.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada